fbpx
Skip to main content

Tips voor deelname aan de verkiezing

Breng je woning zo compleet mogelijk in beeld

Om kans te maken op de titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ geven we graag een aantal tips. Hoe completer de woning is, hoe beter de jury jouw woning kan beoordelen. 

Vertel je verhaal

Aan de jury, via de website, in je netwerk, etc. Door op de website en via het aanmeldformulier de situatie van je woning zo duidelijk mogelijk te omschrijven, krijgt de jury een goed beeld van je woning. Ook als je nog plannen hebt voor het verder verduurzamen van je woning, omschrijf deze! Ook al is je huis nog niet helemaal af, de (toekomst)plannen worden in de beoordeling van het complete plaatje ook meegenomen.

Wil je de vragen aan de jury nog wijzigen? Dat kan tot 14 januari 2024.

Geef een volledig beeld

Door je verhaal zo volledig mogelijk weer te geven, helpt het om de keuze te maken voor de titel van het duurzaamste huis van Nederland. Dit kan door de genomen maatregelen te beschrijven, maar ook door de details te geven. Denk aan: Welke materialen zijn er gebruikt? Wat was de reden voor de genomen beslissing? Wat zou je een volgende keer anders doen? Welke plannen heb je nog? etc.

Beelden ondersteunen je verhaal

Een foto van de zonnepanelen, warmtepomp, grondboringen in jullie tuin, de schelpenisolatie of de werking van de domotica: beelden ondersteunen je verhaal. Heb je een kort filmpje gemaakt van jullie woning? Een link hiervan kun je sturen naar info@duurzamehuizenroute.nl, dan plaatsen wij deze bij je woning.

Ervaring/ maatregel beschrijven

Beschrijf de maatregelen zo duidelijk mogelijk. Of het nu gaat om innovatieve oplossingen, hergebruik van materialen, bespaaradviezen, keuze voor materialen of een tip. We bevelen aan om minstens de drie (belangrijkste) maatregelen online te beschrijven.

Betrek je netwerk

Vraag aan je vrienden, familie, buren, collega’s, kennissen om op je woning te stemmen. We verwachten dat nog meer provincies zullen aanhaken binnenkort, alle deelnemers uit een provincie die deelneemt worden hiervan op de hoogte gesteld.

In de media

Stuur jouw verhaal naar de lokale en/of regionale media, denk aan een plaatselijke krant of de omroep van de provincie. Wil je graag een voorbeeldbericht die je kunt sturen? Neem contact met ons op.