Meer over Annemarie van Doorn

Jurylid

Annemarie van Doorn

Directeur van Dutch Green Building Council (DGBC)

Voor Annemarie van Doorn is duurzaamheid een breed begrip dat verder reikt dan ‘groene gebouwen’. Het heeft ook te maken met omzien naar elkaar, sociale samenhang en betaalbaarheid.

Van Doorn stelt als afgestudeerd psycholoog steeds de vraag wat mensen in beweging brengt. Waar ze ooit begon met de vraag hoe mensen van hun verslaving af te brengen, houdt ze zich nu alweer jaren bezig met manieren om mensen en organisaties te stimuleren om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Zij ervaart in de praktijk dat de realisatie van een duurzame gebouwde omgeving best ingewikkeld is, maar beziet dat met een positieve insteek: bijna alle partijen in de bouw- en vastgoedsector zien inmiddels het belang en gaan ervoor. Iedere verandering is spannend, maar juist met verduurzaming zijn er alleen winnaars. Haar visie is dat we nog veel meer kunnen bereiken als we meer met elkaar samenwerken. Ze biedt graag een podium aan initiatieven die meerdere duurzame doelen dienen. Mede daarom is samenwerking zo belangrijk. Ieder initiatief dat een bijdrage levert aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving willen wij steunen. DGBC is alliantiecoördinator van SDG 11, het Duurzame Ontwikkelingsdoel (Sustainable Development Goal) voor duurzame steden en gemeenschappen.

Voor haar werk bij Dutch Green Building Council was zij initiator en directeur van de Green Business Club Nederland. Daarvoor heeft Van Doorn jarenlang bij ABN AMRO gewerkt waar ze ook leiding gaf aan verduurzamingsinitiatieven. In 2008 stond ze aan de wieg van Dutch Green Building Council.

Waarom zet je je in als jurylid bij de verkiezing?

"De ‘harde groene’ uitdagingen bij de verduurzaming van huizen zijn duidelijk. Bij de aanpak daarvan moeten ook aandacht zijn voor sociaal-maatschappelijke onderwerpen, zoals energiearmoede, hittestress en gezondheid. Samenwerking en goede voorbeelden zijn van belang om een duurzame leefomgeving te realiseren voor iedereen."

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door:

provincie flevolandgemeentenprovincie gelderlandbizafryslandrenthegemeenten
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang alle updates over de verkiezing!