• Binnenkijken bij een duurzaam huis tijdens de thematours

  Wat komt er allemaal bij kijken bij het verduurzamen van een huis? Dat kom je te weten tijdens de thematours van de Nationale Duurzame Huizen Route!

  Binnenkijken bij een duurzaam huis tijdens de thematours
 • Van 2 t/m 16 maart geven meer dan 30 huiseigenaren een rondleiding door hun woning en vertellen zij meer over een duurzaam thema. Zo zijn er thematours over aardgasvrij wonen, isoleren met natuurlijke materialen en verschillende soorten warmtepompen. Een thematour is een unieke kans om duurzame maatregelen in de praktijk te zien en al jouw vragen te stellen aan de bewoners. Ben je benieuwd welke er plaatsvinden bij jou in de buurt? Bekijk alle thematours op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

  Bekijk hieronder een aantal thematours:

 • Stap voor stap naar 0-op-de-meter - 09 maart 2024 om 14:00 uur

  Deze huiseigenaar heeft zijn rijtjeshuis uit de jaren '50 energieneutraal gemaakt. Tijdens de thematour vertelt hij over het centraal WTW-systeem en hoe je deze, eventueel zelf, in je rijtjeshuis kunt aanleggen. ''Ook laat ik je graag zien hoe je stap voor stap (met een plan) naar 0 op de meter kan.'' De woning is geïsoleerd en wordt verwarmd met een full electric warmtepomp.

  Stap voor stap naar 0-op-de-meter - 09 maart 2024 om 14:00 uur
 • Isoleren: materialen en budget - 10 maart 2024 om 10:00 uur

  Deze woning uit 1938 is duurzaam gerenoveerd in een uitdagende periode: materialen waren duur en de beschikbaarheid van aannemers en installateurs was beperkt. De huiseigenaar heeft daardoor veel ervaring opgedaan met het vergelijken van isolatiematerialen, leveranciers en de bijbehorende kosten. Tijdens de thematour neemt ze bezoekers graag mee in het proces en deelt ze waardevolle tips!

  Isoleren: materialen en budget - 10 maart 2024 om 10:00 uur
 • Warmtepomp en warmtepompboiler - 16 maart 2024 om 10:00 uur

  Deze huiseigenaar heeft veel zelf gedaan in huis, waaronder ook het installeren van de warmtepomp en de warmtepompboiler. Daarmee kon hij veel kosten besparen bij het verduurzamen van zijn woning. Benieuwd wat zijn ervaringen zijn met aardgasvrij wonen en hoe hij dit heeft aangepakt? Ga langs bij deze thematour!

  Warmtepomp en warmtepompboiler - 16 maart 2024 om 10:00 uur
 • Bekijk alle thematours!

  Bekijk de thematours

  Bekijk alle thematours!